Përmbledhje dhe karakteristikat e valvulave të kontrollit të rrjedhës

Përmbledhje

Valvula e kontrollit të rrjedhës është një valvul që mbështetet në ndryshimin e rezistencës së lëngut të grykës për të kontrolluar rrjedhën e grykës nën një ndryshim të caktuar të presionit, duke rregulluar kështu shpejtësinë e lëvizjes së aktivizuesit (cilindri hidraulik ose motori hidraulik). Kryesisht përfshin valvulën e mbytjes, valvulën e kontrollit të shpejtësisë, valvulën mbingarkuese të mbytjes dhe valvulën e mbledhjes së devijuesit. Forma e instalimit është instalimi horizontal. Metoda e lidhjes ndahet në llojin e fllanxhës dhe llojin e fijes; lloji i saldimit. Metodat e kontrollit dhe rregullimit ndahen në automatike dhe manuale.

 Karakteristikat e produktit

Valvula e kontrollit të rrjedhës, e njohur gjithashtu si valvula e kontrollit të rrjedhës 400X, është një valvul shumëfunksionale që përdor një metodë pilot me precizion të lartë për të kontrolluar rrjedhën.

1. Një ndryshim në parimin e zvogëlimit të sipërfaqes së pellgut ujëmbledhës duke përdorur një pllakë gryke ose një valvul thjesht mekanik të mbytjes, duke përdorur valvola pilot të lidhura për të minimizuar humbjen e energjisë në procesin e mbytjes.

2. Ndjeshmëri e lartë e kontrollit, siguri dhe besueshmëri, korrigjim i lehtë dhe jetë e gjatë shërbimi.

Valvula e kontrollit të rrjedhës mund të arrijë automatikisht ekuilibrin e rrjedhës së sistemit pa një furnizim të jashtëm të energjisë. Rrjedha është e kufizuar duke mbajtur diferencën e presionit midis pjesës së përparme dhe të pasme të grykës (hapja fikse) konstante, kështu që mund të quhet edhe një valvul rrjedhjeje konstante.

Objekti i valvulës së rrjedhës konstante është rrjedha, e cila mund të bllokojë sasinë e ujit që rrjedh përmes valvulës, jo ekuilibrin e rezistencës. Ai mund të zgjidhë problemin e çekuilibrit dinamik të sistemit: për të ruajtur funksionimin me efikasitet të lartë të një frigorifer të vetëm, kazanit, kullës ftohëse, shkëmbyesit të nxehtësisë, etj., Është e nevojshme të kontrollohet rrjedha e këtyre pajisjeve që do të rregullohen në vlera e vlerësuar; nga fundi i sistemit, në mënyrë që të shmanget Ndikimi i ndërsjellë i rregullimit dinamik kërkon gjithashtu kufizimin e rrjedhës në pajisjen ose degën fundore.

Problemi që duhet t'i kushtohet vëmendje në projektim, disavantazhi i valvulës së kontrollit të rrjedhës është se valvula ka një kërkesë minimale të ndryshimit të punës. Produktet e përgjithshme kërkojnë një ndryshim minimal të presionit të punës prej 20KPa. Nëse instalohet në qarkun më të pafavorshëm, do të kërkojë që pompa e ujit që qarkullon të rritet me 2 metra kolonë uji. Koka e punës duhet të instalohet në skajin e afërt dhe e paqartë në skajin e largët. Mos e instaloni këtë valvul të kontrollit të rrjedhës kur përdoruesi është larg burimit të nxehtësisë më shumë se 80% të rrezes së ngrohjes.


Koha e postimit: Prill-21-2021
WhatsApp Online Chat!