Преглед и карактеристики на вентили за контрола на проток

Преглед

Вентил за контрола на проток е вентил кој се потпира на промена на отпорноста на флуидот на отворот за да се контролира протокот на отворот под одредена разлика во притисокот, со што се прилагодува брзината на движење на погонот (хидрауличен цилиндар или хидрауличен мотор). Главно вклучува вентил за гас, вентил за контрола на брзината, преливен вентил за гас и колекторски вентил за пренасочување. Формата за инсталација е хоризонтална инсталација. Методот на поврзување е поделен на тип на прирабница и тип на навој; тип на заварување. Методите за контрола и прилагодување се поделени на автоматски и рачен.

 Карактеристики на производот

Вентил за контрола на проток, исто така познат како вентил за контрола на проток 400X, е мултифункционален вентил кој користи пилот-метод за прецизност за контрола на протокот.

1. Промена на принципот на намалување на површината на сливот со употреба на отвор на плоча или чисто механички вентил за гас, со употреба на поврзани пилот вентили за да се минимизира загубата на енергија во процесот на гас

2. Висока контрола на чувствителност, безбедност и сигурност, лесно дебагирање и долг век на траење.

Вентилот за контрола на проток може автоматски да постигне рамнотежа на протокот на системот без надворешно напојување. Протокот е ограничен со одржување на разликата во притисокот помеѓу предниот и задниот дел на отворот (фиксен отвор) константен, така што може да се нарече и вентил за постојан проток.

Предмет на вентилот со постојан проток е проток, кој може да ја заклучи количината на вода што тече низ вентилот, а не рамнотежата на отпорот. Тој може да го реши проблемот со динамичка нерамнотежа на системот: со цел да се одржи високата ефикасност на работењето на еден фрижидер, котел, кула за ладење, разменувач на топлина итн., Потребно е да се контролира протокот на оваа опрема што треба да се поправи на номиналната вредност; од крајот на системот, со цел да се избегне Взаемното влијание на динамичкото прилагодување, исто така, бара ограничување на протокот на крајниот уред или гранка.

Проблемот на кој треба да се обрне внимание во дизајнот, недостаток на вентилот за проток е што вентилот има минимално барање за работна разлика. За општите производи е потребна минимална разлика во работен притисок од 20KPa. Ако се инсталира на најнеповолното коло, неизбежно ќе треба пумпата за циркулација на вода да се зголеми за 2 метри вода колона. Работната глава треба да биде инсталирана на приближниот крај и непријатна на крајниот крај. Не инсталирајте го овој вентил за контрола на проток кога корисникот е далеку од изворот на топлина повеќе од 80% од радиусот на греење.


Време на објавување: април-21-2021 година
WhatsApp Онлајн Chat!