GRH Guorui Hydraulics, лидер во воздушните работни платформи

Воздушна работна платформа (AWP) е вид на специјална опрема дизајнирана и произведена за да ги задоволи потребите на операциите на голема надморска височина. Може да ги подигне операторите, алатите, материјалите и сл. Преку работната платформа на одредена локација за разни инсталации, операција за одржување и да обезбеди гаранција за безбедноста на операторите. Платформата за воздушна работа има широк спектар на примени низводно и има карактеристики на интензивна технологија на производи и висока додадена вредност. Низводното главно вклучува градежништво, бродоградба, производство на авиони, инсталација и одржување на челична конструкција, украсување и чистење на згради, воен инженеринг, складирање и логистика, услуги на аеродроми и станици и други полиња.

На меѓународниот пазар, Северна Америка, Западна Европа и Јапонија се главните производители на воздушни платформи за работа. Терекс и ЈЛГ во САД, Скај џек во Канада, Хаулот во Франција и Аичи во Јапонија се релативно големи во обем, рангирајќи се меѓу првите пет во светот. Глобалната концентрација на AWP е висока, а домашните брендови Dingli и Xingbang рапидно се развиваат. Во 2018 година, Дингли се најде на 10-тото место во светот, а Хунан Сингбанг тешката индустрија на 19-то место. Во последниве години, Лингонг, Ксугонг, Лиугонг, ongонглијан и многу други компании исто така ги зголемија своите напори за истражување и развој и проширување на пазарот и се наоѓаат во вториот ешалон на индустријата. Во иднина, бидејќи пазарната скала продолжува да се шири, многу традиционални производствени компании исто така ќе се преплават во оваа област. Постојат големи варијабли во конкуренцијата меѓу домашните брендови во индустријата.

Развојот на платформите за воздушна работа во Кина е релативно доцен, а домашниот пазар не е добро запознат со индустријата. Платформите за воздушна работа не се користат многу. Во голем број воздушни работи сè уште доминира скелето или се заменуваат со ви forушкари. Во неколку случаи, платформа е инсталирана дури и на врвот на кран. Кутија за да се постигне целта на операциите на голема надморска височина. Во 2018 година, бројот на AWP во Кина беше околу 95,000 единици, што е голем јаз во споредба со 600,000 единици во САД и 300,000 единици во десет европски земји.

Од 2013 година, домашната AWP има просечна годишна стапка на соединение на раст од околу 45%, и сè уште е во брз период на раст. Без разлика дали станува збор за вкупниот инвентар, пописот по глава на жител или продорот на производот, тој е воден од безбедноста, економичноста и високата ефикасност. Во иднина, домашниот пазар на AWP има најмалку 5-10 пати поголем простор за раст во иднина.

Како одличен снабдувач на воздушни работни платформи, Guorui Hydraulics е длабоко вклучена во оваа област повеќе од 20 години. Опремено со пумпи за пренос, хидраулични циклоидни мотори, хидраулични енергетски единици и хидраулични контролни вентили, тој е единствениот стратешки соработник снабдувач на хидраулични делови Terex во Азија. Целиот спектар на производи е опремен со домашни и странски производители на воздушни работни платформи.

Хидрауличниот мотор кој е широко користен во AWP е мотор на тркалото што се користи за управување на тркалото. Во раните години е монополизиран од странски брендови. Гуруи воведе таленти од висока класа дома и во странство, независно ја разви серијата GWD и разви хидрауличен контролер со нормален затворен полн диск. И, интегрираната рачна пумпа од типот вентил, откако е потврдена од домашните ОЕМ, сега е целосно претставена на пазарот.


Време на објавување: април-21-2021 година
WhatsApp Онлајн Chat!